ESD Flooring / Anti-Static Flooring

Brza instalacija bez prekida ili zastoja. 

Ecotile proizvodi podne pločice visokih performansi za disipaciju statičkog elektriciteta koje štite mikroelektroniku, uređaje osjetljive na statički elektricitet i eksplozive od oštećenja uzrokovanih statičkim pražnjenjem.

Galerija slika


Informacije o proizvodu


Obavljajući dvije osnovne funkcije, naše ESD međusobno povezane podne pločice mogu se brzo postaviti i koristiti kao kamen temeljac vašeg programa za statičku kontrolu:

 • Pruža sljedivi put do uzemljenja (> 3,4 x 104 Ω i ≤ 5,0 x 106 Ω)
 • Sprječava stvaranje statičkog elektriciteta (< 100 volti)

Prva linija obrane od statike

Bilo da želite zamijeniti pokvareni/istrošeni pod ili stvoriti novu ESD zaštićenu zonu, Ecotile se može bez problema integrirati u vaše područje pod kontrolom statičkog elektriciteta.

 • Doživotno jamstvo ESD performansi
 • Nema smetnji ili zastoja tijekom instalacije
 • Može se brzo podići (idealno za iznajmljene/privremene prostore)
 • Potpuno ponovno upotrebljiv, tako da nikada nećete izgubiti svoju početnu investiciju
 • Nisu potrebna ljepila, posebna priprema poda ili zaštita od vlage
 • Postavlja se na gotovo svaku podlogu
 • Rješenje s kraja na kraj (uključujući instalaciju, testiranje i certifikaciju)
 • Otporan na izlijevanje kemikalija
 • Protuklizna svojstva i svojstva protiv umora
 • Prikladno za upotrebu u sobama klase 7 i 8
 • 10 godina jamstva

 
Ecotile ima više od 25 godina iskustva u proizvodnji, specificiranju i postavljanju ESD podova za upotrebu u pogonima za proizvodnju elektronike, područjima za sklapanje/rukovanje strujnim krugovima, čistim sobama, laboratorijima, podatkovnim centrima i postrojenjima za eksplozivno streljivo.

Kako Ecotile osigurava pouzdanost

Mikrovlakna od nehrđajućeg čelika dodana su kroz unutarnju strukturu svake PVC pločice. Ova mikrovlakna djeluju poput vodljivih žila koje vuku električnu struju s površine poda kroz cijelu njegovu debljinu. Nije potreban habajući sloj. Ecotile ESD pločice ne gube svoja ESD svojstva tijekom vremena. Pločica s klinom za uzemljenje postavlja se na svakih 60 m2 i povezuje se s točkom uzemljenja, dopuštajući statici da završi svoj krug i sigurno teče prema zemlji.

Ecotile ESD podovi postavljaju se preko rešetke vodljive trake položene na podlogu koja ujedinjuje vodljivost kroz postavljene pločice.

Ispitivanje i certifikacija nakon instalacije


Od ključne je važnosti da vaš pod udovoljava industrijskim standardima i da bude unutar dogovorenog raspona električnog otpora nakon postavljanja. Ecotile pločice su neovisno testirane prema EN 14041:2018 Ecotile Flooring može testirati vaš novi pod prema standardu vaše primjene i dati vam pismenu potvrdu o sukladnosti. Također se može implementirati stalni raspored testiranja. Prema preporukama vodiča BS EN 61340, Ecotile može testirati vaš pod jednom godišnje ili onoliko često koliko želite. Osigurana je puna podrška i preporuke za naknadnu njegu, osiguravajući provedbu odgovarajuće rutine čišćenja poda.


Što trebate znati prije odabira ESD podova

Svaki ESD pod može podbaciti ako je specificiran za nekompatibilan prostor ili ne zadovoljava odgovarajuće ESD standarde specifične za industriju. Kako biste izbjegli skupe pogreške, svakako se upoznajte s osnovama ESD podova. 

 • ESD podovi su dio sustava i trebaju se koristiti s drugim ESD mjerama, npr. Obućom
 • Standardi se razlikuju ovisno o industriji. Standardi za proizvodnju i rukovanje elektronikom razlikuju se od onih koji reguliraju telekomunikacije, PSAP-ove, FAA letničke tornjeve i druge prostore za krajnje korisnike.


Tehničke karakteristikeStandard Colours:Finish: Smooth

Available in X500/7 or E500/7

Material: PVC

Resistance: > 3.4 x 104Ω and ≤ 5.0 x 106Ω

Body Voltage: < 100 volts

Dimensions: 497mm x 497mm

Thickness: 7mm

Weight: 8.40kgs/m²

Slip Resistance: R10

Fire Performance: Bfl-S1


Chemical Resistance: Good EN 13529