BERGO EXCELLENCE

BERGO EXCELLENCE je dio Sustava 1, tehnička modularna pločica za brodske palube.

Razvijen je za suočavanje s ekstremnim uvjetima poput onih na brodskim palubama. Njegova multifunkcionalna svojstva omogućuju mu da se istovremeno nosi ne samo s habanjem i trošenjem, već i s vrućinom, hladnoćom, soli, suncem, vjetrom i vodom. Uz laganu strukturu koja omogućuje laku odbodnju i dobro ventiliranje, njegova multifunkcionalna svojstva uključuju i zvučno izolirajući učinak. Udoban je za hodati, čak i bosih nogu u najtoplijim zemljama. Izuzetno gusti uzorak čini ga pogodnim i za štikle, itd.

Postavljanje plastičnog pokrivača palube na brodovima, pločice štite obojanu površinu brodskih paluba i smanjuju potrebu za ponovnim bojanjem. To predstavlja veliku uštedu u troškovima održavanja.

Standardne boje


Ovdje prikazujemo boje koje su standardne i na zalihama


* = ograničene zalihe

BILO KOJA BOJA

U suradnji s dizajnerima razvili smo široku i atraktivnu paletu boja koje se mogu beskrajno kombinirati. Pri naručivanju boja koje nisu standardne, naplaćuje se dodatna naknada za narudžbe manje od 300 m².

Informacije o proizvodu


Bergo Excellence ima hrapavu površinu s izbočinama, što dodaje trenje i smanjuje rizik od stvaranja leda u hladnoj klimi.

Plastične podne pločice Bergo Excellence pronaći ćete u zahtjevnim uvjetima vanjskih kafića, u trgovinama i na stotinama brodskih paluba širom svijeta, od Norveških obalnih brodova Hurtigruten, do luksuznih kruzera u Zapadnoj Indiji te putničkih trajekata na Jadranu.

 Neka od multifunkcionalnih svojstava koja nudi Bergo Excellence:

 • Jednostavno polaganje - bez pričvršćivača.
 • Prilagođava se površini ispod - nije potrebno ugladiti nepravilnosti
 • Laka odvodnja
 • Dobro prozračivanje - omogućuje površini ispod da diše
 • Jednostavni za premjestiti
 • Bez održavanja
 • Neorganski materijal (ne upija vlagu)
 • Otporan na teško habanje i velike terete
 • Upija zvuk
 • Ergonomičan

Naši se podovi uvijek iznova mogu 100% reciklirati kao sirovina i u konačnici se mogu spaljivati u centralama za grijanje, bez emisija štetnih po okoliš.


Postavljanje


“Postavljanje bez lijepljenja”

Pri postavljanju vašeg novog Bergo poda nisu potrebni ljepilo niti specijalni alati. Sve što trebate je gumeni čekić te možda metar i ubodna pila.

Ekspanzijsku Traku Sustav 1 treba postaviti nakon svake 8. pločice kada duljina ili širina površine prelazi 4,8 m. Na sjecištima Ekspanzijskih Traka postavljaju se Ekspanzijski Križni Komadi.


Prije postavljanja poda zapamtite: Ostavite podne pločice nekoliko sati u sobi u koju će biti postavljene da poprime jednaku temperaturu. Kako biste bili sigurni, postavite Bergo pod na čistu, tvrdu i ujednačenu površinu. Ako je prostor podložan većim temperaturnim varijacijama, postavite ih tako da imaju prostora do zidova, vrata, itd., u slučaju širenja.
Upute za održavanje


Redovitom njegom vašeg Bergo poda prema preporuci, 
produžit ćete vijek trajanja, boju i sjaj svog poda za mnogo godina.

Bergove multifunkcionalne podne pločice izrađene su od najboljih materijala dostupnih na tržištu. Nude najveću moguću stabilnost boje i UV zaštitu, stoga će naši proizvodi vjerovatno trajati dugi niz godina, čak i uz minimalno održavanje. Briga o pločicama redovito produljuje životni vijek i sjaj vašeg poda pa preporučamo ove mjere njege:

Čišćenje u zatvorenom - Jedna od više funkcija Bergo poda jest da izgleda čisto i svježe, čak i ako između čišćenja prođe duži vremenski period. Podovi Bergo postavljeni u zatvorenom okruženju čiste se prema potrebi, uobičajenom opremom za čišćenje, poput usisavača i krpe sa *sredstvom za čišćenje. Ako dugo niste čistili pod, možete otkriti podlogu ispod koja treba čišćenje. Pomoću našeg alata za rastavljanje podijelite pod na plohe. Uklonite plohe i očistite podlogu potrebnim sredstvom za čišćenje i opremom. Zatim vratite pod na prvobitno mjesto.


Čišćenje na otvorenom - Čestice prljavštine koje se šire vjetrom i vremenom završit će i na vašem Bergo podu. Da biste održavali pod čistim, preporučamo da ga redovito brišete mopom i *sredstvom za čišćenje, a zatim ispirete crijevom. Uređaj za pranje pod visokim pritiskom je također poželjan, ako mu imate pristup. Vi odlučujete koliko ćete često čistiti pod, ali preporučamo da to činite najmanje jednom godišnje. Ako je pod izrazito prljav ili ako je prošlo dosta vremena od čišćenja, preporučamo upotrebu nešto jačeg deterdženta u kombinaciji s rotirajućom četkom koja se koristi za pranje pod visokim tlakom, na primjer.


Velike površine i / ili javni prostori – Naravno, bolje je koristiti profesionalnu opremu za čišćenje u javnim i većim prostorima gdje su podovi izuzetno prljavi. Predlažemo da se posavjetujete s tvrtkom za čišćenje.


*Sredstvo za čišćenje - Za uklanjanje prljavštine može se koristiti većina sredstava za čišćenje. Preporučuju se ona koja su posebno prikladna za uklanjanje skorenih nakupina. U ekstremno suhim okruženjima, poput zatvorenih, deterdžent bi trebao sadržavati antistatičko sredstvo koje smanjuje rizik od statičkog elektriciteta. Bergo proizvodi mogu izdržati većinu kemikalija. Posavjetujte se s dobavljačem o preporučenim medijima za najbolje rezultate na PP plastici.

Tehničke karakteristike


SUSTAV1

Materijal:

 • Ekološki prihvatljiv, reciklirajući PP-kompozit (polipropilen). 
 • UV zaštita i stabilna boja za klimu u Arizoni. 
 • Odobren of FDA. Nema štetnih emisija. (Bez PVC-a). 

Veličina pločice:

302,1 x 302,1 mm.
Debljina pločice: 14,5 mm. 

Pakiranje:

Maxi pakiranje: 5 m² = 55 komada po kartonu = 20,3 kg.
Paleta: 120 m²

Opterećenje po točki:
550 tona / m² = 5500 kg / dm², 170 kg / cm²