PODOVI.HR

Problematične podloge? Zahtjevni uvjeti? Ili jednostavno želite da izgleda lijepo?

Problematične podloge? Zahtjevni uvjeti? Ili jednostavno želite da izgleda lijepo?

Bergo je rješenje za vaše probleme s podovima. Ovako su naši kupci riješili svoje probleme s hladnim, vlažnim i dosadnim podovima.

 

 

BERGO PRUŽA POUZDANO I ISPLATIVO RJEŠENJE

Multifunkcionalni Bergo pod omogućuje površini ispod da "diše", što sprječava zadržavanje vlage i stvaranje mirisa. Ugradnju možete jednostavno obaviti sami.

OVO JE BERGO

Od 1972. godine, Bergo razvija multifunkcionalni kompozitni pod, dobro testiran da podnese izuzetno teške uvjete. Proizvodi su općenito funkcionalno prilagođeni da podnesu bilo koju klimu i imaju sljedeće višenamjenske funkcije: odvodnja, ventiliranje, apsorpcija zvuka, termičko odvajanje, neklizanje, ergonomija, anorganski materijal koji ne upija tekućinu, otporan na kemikalije i FDA odobren. To podne obloge čini savršenim za okruženja sa zahtjevnim uvjetima. Za tradicionalnu upotrebu u privatnim podrumima i skladištima preporučamo Bergo XL, Bergo Unique, Bergo Elite i Bergo Royal, koji se smatraju svestranim proizvodima. Za industrijska i javna okruženja, koja često zahtijevaju nešto tvrđe i čvršće, preporučamo Bergo Supreme.

BERGOVA POSVEĆENOST OKOLIŠU

Svi naši proizvodi izrađeni su u Švedskoj, u vlastitim ekološkim proizvodnim pogonima, bez štetnih emisija po okoliš. Proizvodi su izrađeni od 100% reciklažnih PP kompozita, koji se mogu ponovno koristiti iznova. Bez ugrožavanja funkcije i kvalitete, Bergo je nedavno lansirao svoju Eco seriju, proizvedenu od 100% recikliranog materijala, osiguravajući da svaka ugradnja Eco Royala, na primjer, pridonosi velikom smanjenju otpada!

OVO JE BERGO POD

Bergo je plutajući pod koji se na većinu površina može postaviti bez vijaka, čavala ili ljepila. Zahvaljujući otvorenoj strukturi podne pločice, površina ispod može disati. Bergo je dostupan u više različitih dizajna i boja. Dostupni su dodaci poput rubnih traka, kutnih traka, ekspanzijskih traka i alata za demontažu.

PREUREĐIVANJE

Preuređivanje, na primjer kada se industrijski prostori koriste u druge svrhe, često uključuje istrošene, krpane i obojene podove koje je teško popraviti. Pomoću Bergo podova možete ih za nekoliko sati pretvoriti u potpuno novo okruženje s pravim učinkom.

VLAGA U ZEMLJI

Betonski podovi koji se sastoje od betonskih ploča postavljenih na tlo često su pod utjecajem vlage iz tla ispod. To nema nikakve veze s time koliko je odvodnja oko kuće dobra, već je normalna migracija vlage odozdo, što dovodi do postupnog vlaženja betonskog poda. Ako se organski materijal stavi izravno na betonski pod, postoji znatan rizik da se materijal ošteti i da na kraju nastane plijesan. Bergo podovi su anorganski i njihovom konstrukcijom ostavlja se zračni raspor ispod poda što eliminira rizik od vlage ili bilo čega drugog ispod površine da migrira u ono što se stavi na pod.

KONSTRUKCIJSKA VLAGA

Svježe lijevani betonski pod uvijek sadrži višak vlage koja se mora osušiti prije nego što se na njega može staviti bilo što organsko. Vrijeme sušenja često je nekoliko mjeseci, što sprječava upotrebu prostora u tom periodu. Podovi Bergo smanjuju ovo razdoblje čekanja, jer njegova konstrukcija predstavlja anorgansku barijeru između poda i bilo kojeg spremišta, omogućujući površini ispod da „diše“.

 

 

OŠTEĆENJE VLAGOM

Tradicionalni pod mora se osušiti nakon oštećenja vlagom prije nego što se može ponovno koristiti. To često uzrokuje višemjesečne probleme povezane s neugodnostima i visokim troškovima. Podovi Bergo, zahvaljujući svom dizajnu, omogućuju podu da „diše“, smanjujući vrijeme čekanja prije upotrebe, neugodnosti i, ne manje važno, troškove za stanovnike.

BAZNA POVRŠINA

Podovi Bergo lako se postavljaju i mogu se postaviti na postojeći pod bez pričvršćivača poput ljepila, vijaka ili čavala. Imaju malu građevinsku visinu, samo oko 10 mm. Pod je izrađen od materijala odobrenog od strane FDA koji ne ispušta nikakve štetne tvari, što znači da ispunjava ekološke i zdravstvene kriterije. Kako je pod otporan na kemikalije, zadržava svoju funkciju čak i u agresivnom okruženju. Dizajn s ugrađenim zračnim razmakom omogućuje površini odozdo da "diše", što zauzvrat dovodi do isušivanja cijele površine, uklanjajući neugodne mirise. Prirodni zračni otvor podne obloge izolira površinu odozdo, tako da je na podu ugodnije hodati. Ovaj dizajn, koji je također profiliran, pruža sigurno, isplativo i praktično rješenje.

ŠTO UČINITI:

  • 1. Uklonite stari pod ako je potrebno.
  • 2. Prije postavljanja Bergo podova usisajte površinu i uklonite sve organske materijale.
  • 3. Dobro je postaviti tkaninu od vlakana, kao što je zemljana tkanina, između podova Bergo i površine ispod kako bi se postigao zvučni izolacijski efekt.
  • 4. Počnite u kutu i ne zaboravite uvijek okretati utore u istom smjeru.
  • 5. Slažite pločice izbočenim klinovima preko utora i utisnite ih gumenim čekićem.
  • 6. Bergo podove uvijek postavljajte najmanje 10 mm od zida, pragova vrata itd.

 

 

REZULTATI ISPITIVANJA IZ SP-A (ŠVEDSKI INSTITUT ZA TEHNIČKA ISTRAŽIVANJA)

Starije kuće s neprozračivanim podrumima često imaju visoku razinu relativne vlažnosti u betonskim pločama, bilo difuzijom pare ili kondenzacijom na betonskoj površini. To se često događa ljeti. Ovi nepovoljni uvjeti mogu uzrokovati probleme s vlagom i plijesni ako se materijal organske prirode čuva u izravnom kontaktu s vlažnom betonskom površinom.

SP-ovi testovi jasno pokazuju da Bergo pod odgađa vrijeme potrebno vlazi da prodre u materijal postavljen na Bergo pod.

 

Debele kartonske kutije postavljene su izravno na betonsku 
površinu koja je odozdo pripremljena vodom kako bi simulirala vlažno tlo.

 

Rezultati nakon 21 dana: Snažno upijanje vlage na dnu kutije.


Debele kartonske kutije postavljene su izravno na Bergo pod,
 a beton ispod pripremljen odozdo vodom kako bi simulirao vlažno tlo.


Rezultati nakon 21 dana: Nema vidljive apsorpcije vlage.

 

 

Isječci iz SP-ovog izvještaja: „Zaključno, Bergo pločica može spriječiti kapilarni transport prodiruće vlage kroz betonsku ploču na tlu i kondenzirane vlage na površini betonske ploče u materijal postavljen na vrh Bergo pločica. Omogućuju i ventilaciju zbog zračnog raspora između Bergo pločica i betonskih ploča. "

ISKUSTVA KLIJENATA

Davor Margan

Kreativni direktor @ Mar-Com

Svoj posao obavljaju stručno, kvalitetno i profesionalno u zadanom roku. Stoga ga ih preporučujem svima kome treba kvalitetna i profesionalna usluga.